Antena 3 CNN Actualitate Boc l-a numit pe Marko Bela coordonator al unui grup de lucru pentru romi

Boc l-a numit pe Marko Bela coordonator al unui grup de lucru pentru romi

Boc l-a numit pe Marko Bela coordonator al unui grup de lucru pentru romi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Mar 2011   •   11:24
Premierul Emil Boc l-a numit pe vicepremierul Marko Bela în postul de coordonator al unui grup de lucru care să elaboreze o nouă strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor, informează Mediafax. Strategia presupune  implementarea "liniilor directoare" privind incluziunea romilor pentru perioada 2011-2020.

Din grupul de lucru vor face parte preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, în calitate de preşedinte, şeful Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, un reprezentant al Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, precum şi secretari de stat din aproape toate ministerele.
Î
n această strategie va fi prevăzută şi elaborarea unui plan de sprijinire a romilor pentru începerea unei afaceri şi/sau obţinerea certificatului de persoană fizică autorizată, plan prin care estimează că va facilita angajarea a 40.000 persoane de etnie romă.

"Pe tema ocupării forţei de muncă, obiectivele strategiei sunt facilitarea angajării a 40.000 persoane de etnie romă, creşterea nivelului de calificare a persoanelor de etnie romă, sprijinirea romilor pentru începerea unei afaceri şi/sau obţinerea certificatului de persoană fizică autorizată", se arată într-un document oficial referitor la intenţia Guvernului de a elabora o nouă strategie de îmunătăţire a situaţiei romilor, pentru perioada 2011-2020.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close