Antena 3 CNN Actualitate Bonusuri pentru salariaţii Guvernului, în plină criză

Bonusuri pentru salariaţii Guvernului, în plină criză

Bonusuri pentru salariaţii Guvernului, în plină criză
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Noi 2010   •   23:52

În an de criză, Guvernul concediază zeci de mii de bugetari, dar e mână largă cu proprii angajaţi. Le-a dat prime de vacanta şi al 13-lea salariu. Bonusurile pentru salariaţii Executivului au fost de peste jumătate de milion de euro, din ianuarie până în septembrie. Nu e tot, Guvernul a cheltuit mult şi cu protocolul instituţiei. 760 de mii de euro.

În primele 9 luni ale acestui an, angajaţii de la Palatul Victoria au primit prime de vacanţă în valoare totală de 160.000 euro. Iar plăţile pentru al 13-lea salariu au ajuns la 365.500 de euro.

În aceeaşi perioadă, cheltuielile de protocol au fost de 761.000 euro. Din care, trataţiile oferite cu ocazia diverselor primiri, întâlniri, şedinţe au costat aproape 100.000 euro. De restul s-au cumpărat flori, medalii, cadouri pentru demnitarii care au trecut pe la Palatul Victoria, s-a închiriat salonului oficial de la aeroport de câte ori a fost cazul. Dar cea mai mare parte, peste 600 de mii de euro s-au cheltuit pentru întreţinerea clădirilor de protocol.

Nota de plată pentru masă e mare, spun surse din Executiv, şi pentru că angajaţii care au venit de la Cluj o dată cu premierul îşi decontează mesele zilnice din banii de protocol ai instituţiei.

Peste aceste cheltuieli, mesele oficiale organizate cu diverse ocazii au costat aproape 16 mii de euro. Aproape 1.800 de euro pe luna.

Nu e tot. Guvernul a mai cheltuit, din ianuarie până în octombrie 140 de mii de euro pe obiecte de papetărie, birotică şi ca să îşi repare aparatele din secretariate. Iar factura de întreţinere a Palatului Victoria şi carburanţii au costat aproape 2,5 milioane de euro.


Criza nu e criză şi pentru angajaţii Guvernului

×
Subiecte în articol: guvern bonusuri salarii salariati
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close