Antena 3 CNN Actualitate Călătorii vor putea ajunge în 40 de minute cu trenul de la Gara de Nord până în sudul Capitalei

Călătorii vor putea ajunge în 40 de minute cu trenul de la Gara de Nord până în sudul Capitalei

Călătorii vor putea ajunge în 40 de minute cu trenul de la Gara de Nord până în sudul Capitalei
24 Oct 2016   •   14:43

Călătorii vor putea ajunge din Gara de Nord în Gara Progresu în 40 de minute, cu trenul, din februarie 2017, după o investiţie de 200.000 de euro la infrastructura centurii feroviare a Capitalei, a declarat luni Sorin Buşe, ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

"Costul unei călătorii va fi de 4,4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul în sudul Capitalei în 40 de minute, inclusiv opririle în staţii. Trenurile vor putea circula din 15 în 15 minute, chiar şi mai des dacă va fi cazul", a spus Buşe, în timpul unei vizite la şantierul centurii feroviare. 

Practic, trenul va lega cele două gări prin vestul Capitalei, cu opriri în staţii precum Bragadiru, Chiajna sau Domneşti. În total vor fi 30 de kilometri şi 16 staţii, din care 7 existente. 

"Este vorba de 600.000 de locuitori în această zonă, care ar putea utiliza trenul", a mai spus ministrul. 

Etapa a doua a proiectului, care va necesita 5 milioane de euro, presupune legarea centurii feroviare la staţiile de metrou Preciziei şi Berceni şi va fi gata la sfârşitul anului viitor. O a treia etapă presupune închiderea prin est a inelului de centură feroviară a Capitalei, care va fi gata până la sfârşitul anului 2018 şi va necesita 15 milioane de euro.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gara de nord tren
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close