Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre o posibilă revocare a șefei DNA: „E foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”

Călin Popescu Tăriceanu, despre o posibilă revocare a șefei DNA: „E foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”

Călin Popescu Tăriceanu, despre o posibilă revocare a șefei DNA: „E foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
10 Apr 2018   •   22:04

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre o posibilă decizie a președintelui României, Klaus Iohannis, de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

„Nu știu ce va face. Ține de modul în care președintele înțelege să-și exercite mandatul de președinte, un mandat care trebuie să se bazeze în final pe atribuțiile esențiale ale președintelui României. În condițiile actuale, când au apărut și protocoalele, a fost scos la iveală și modul în care opera DNA-ul prin unitățile de elită, încălcările repetate ale Constituției făcute de doamna Kovesi, lucruri care sunt incluse în raportul făcut de ministrul Justiției.. e foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”, a declarat șeful Senatului la Antena 3. 

„Cred că se va ajunge la Curtea Constituțională, dar dacă stăm să analizăm lucrurile așa cum sunt, conflictul pare să fie unul între Executiv, între Guvern și președinte pentru că solicitarea de revocare și raportul au fost făcute de ministrul Justiției, prin urmare el angajează Guvernul, în raport cu președintele. Sigur că Constituția dă dreptul și președinților celor două Camere să facă sesizări de conflicte interinstituționale. Dar cred că în această situație lucrurile sunt foarte clare. Logic ar fi ca ministrul Justiției și prin translație primul ministru să fie cel care sesizează acest caz”, a adăugat Tăriceanu. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close