Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: ”Există opinii diferite între noi și PSD. Lucrul acesta ne diferențiază, dar nu ne separă”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Există opinii diferite între noi și PSD. Lucrul acesta ne diferențiază, dar nu ne separă”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Există opinii diferite între noi și PSD. Lucrul acesta ne diferențiază, dar nu ne separă”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
20 Noi 2017   •   16:57

Călin Popescu Tăriceanu a susținut o scurtă declarație de presă după ședința coaliției PSD- ALDE.

”Am discutat despre modul în care vom vota pe propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. Colegii mei deja au făcut diferite declarații foarte clare ce susțint ideea votului în două tururi pentru alegerea primarilori. Cred că este mai avantajos și un exercițiu democratic ca votul să se desfășoare în două tururi. Cei de la PSD susțin contrariul. Chestiunea aceasta nu a făcut parte din ceea ce am negociat împreună în momentul formării Guvernului, nu intră în programul de guvernare. E un lucru care ne diferențiază dar cu siguranță nu ne separă”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a vorbit și despre moțiunea de cenzură.

”În ceea ce privește dezbaterea moțiunii de cenzură, primul pas este prezentarea ei ce va avea loc pe măsură ce ordinea de zi va ajunge la acest punct. Dezbaterea moțiunii se va face la trei zile după prezentare.”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai afirmat și faptul că atitudinea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a nu da curs invitaţiei Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 reprezintă o sfidare a instituţiei Parlamentului. 

Tăriceanu a calificat drept "corectă" decizia preşedintelui comisiei, Oana Florea, de a-i trimite ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, o scrisoare prin care îi solicită să dispună măsurile pe care le consideră necesare în acest caz. 

În ceea ce privește invitațiile trimise de președintele Iohannis către Liviu Dragnea și el, președintele Senatului a susținut că nu a primit din partea Administraţiei Prezidenţiale invitaţie pentru a participa la parada de 1 Decembrie sau la recepţia de la Palatul Cotroceni, precizând că şi dacă ar primi nu s-a duce să stea alături de ”acel domn care funcţionează la Cotroceni”, ”patronul statului paralel”.

×
Subiecte în articol: Tariceanu motiune sedinta coalitie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close