Antena 3 CNN Actualitate Captura de droguri de la Satu Mare este a doua ca importanţă din istoria Europei

Captura de droguri de la Satu Mare este a doua ca importanţă din istoria Europei

Captura de droguri de la Satu Mare este a doua ca importanţă din istoria Europei
29 Iul 2015   •   13:22

Cele 333 de kilograme de heroină, capturate în vama din Satu Mare reprezintă, cantitativ, a doua captură de heroină din Europa. Cea mai mare dintre acestea, o tonă de heroină, a avut loc în 2014. 

Valoarea de piaţă a drogurilor se ridică la câteva milioane de dolari. Potrivit informaţiilor oferite, heroina capturată are o puritate de 60%, ceea ce înseamnă că "pe stradă" poate fi înmulţită şi de patru-cinci ori, făcând astfel ca valoarea reală să depăşească 50 de milioane de dolari.

„Reţeaua este supravegheată din 2011. Numele operaţiunii a fost Green Arrow. Este cea mai mare captură de heroină de pe teritoriul României. Traficanţii erau de origine turcă şi română, ţara de origine este cel mai probabil Afganistan. Cel mai probabil a venit pe Marea Neagră până în Ucraina şi de acolo spre vestul Europei. Cooperarea s-a desfăşurat cu mai multe ţări, Turcia, Ucraina şi ţări din Vest. Ţara de destinaţie era Olanda" au spus anchetatorii în cadrul unei conferinţe de presă la sediul DIICOT.

Drogurile au fost capturate marţi, fiind transportate într-un TIR care încerca să iasă din ţară prin Vama Petea din judeţul Satu Mare, în urma unei acţiuni coordonată de DIICOT, drogurile descoperite fiind aduse la Bucureşti cu un elicopter al MAI.

×
Subiecte în articol: heroina droguri
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close