Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dan: Fondul Arhivelor Naționale va fi mutat

Carmen Dan: Fondul Arhivelor Naționale va fi mutat

Carmen Dan: Fondul Arhivelor Naționale va fi mutat
31 Oct 2018   •   14:06

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri că în următorii cinci ani este nevoie ca fondul Arhivelor Naţionale să fie mutat, iar specialiştii ministerului se află într-un proces de identificare a unor spaţii corespunzătoare. 

"Astăzi, de Ziua Arhivelor Naţionale, inaugurăm proiectul prin care reabilităm această frumoasă clădire istorică, un proiect care depăşeşte valoarea de cinci milioane de euro. În următorii cinci ani, până la finalizarea proiectului, este nevoie să mutăm efectiv acest fond arhivistic inestimabil şi acum suntem în procesul de identificare a unor spaţii corespunzătoare pentru a putea să păstrăm în condiţii de siguranţă acest patrimoniu", a spus Carmen Dan, miercuri, la sediul Arhivelor Naţionale. 

Ea a precizat că Guvernul şi-a asumat procesul de actualizare a Legii arhivelor, pentru a reglementa anumite aspecte în conformitate cu realităţile în care trăim. 

"Noile reglementări se vor referi mai ales la managementul documentelor şi arhivelor electronice, la consolidarea statutului Arhivelor Naţionale Române, la organizarea instituţiei, dar şi la alte aspecte la care specialiştii de la Arhivele Naţionale au lucrat împreună cu juriştii ministerului. Mă bucur să pot să anunţ că astăzi acest proiect se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de guvern", a mai spus ministrul. 

Carmen Dan a adăugat că, de curând, s-a aprobat fişa unui proiect prin care se urmăreşte transformarea digitală a tuturor instrumentelor de evidenţă existente în cadrul Arhivelor Naţionale. 

"Efectul acestui demers este că se va simplifica activitatea la nivel instituţional, iar principalul beneficiar va fi cetăţeanul, care va putea şti ce fel de informaţii există în arhiva instituţiei, fără a mai fi nevoie să se deplaseze fizic la sediul Arhivelor. Urmează depunerea cererii de finanţare şi vom vedea atunci care va fi perspectiva implementării acestui nou proiect, însă îmi exprim convingerea că vom avea şi acolo un rezultat pozitiv", a afirmat Carmen Dan. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: carmen dan fond mutare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close