Antena 3 CNN Actualitate Carnea de mangaliţa, tot mai populară printre românii care vor să mănânce sănătos

Carnea de mangaliţa, tot mai populară printre românii care vor să mănânce sănătos

Carnea de mangaliţa, tot mai populară printre românii care vor să mănânce sănătos
Sursa foto: Foto: stei.olx.ro
de N.B.    |    27 Noi 2011   •   23:41

Românii sunt mai atenţi la ce mănîncă, de sărbători. Unii schimbă porcul, cu puiul sau curcanul. Alţii, nu renunţă la carne de porc. Şi mănâncă sănătos preparându-şi bucatele dintr-o rasă de porc specială, mangaliţa.

Unii fermieri din România au reluat tradiţia de a creşte porci din rasa mangaliţa. Erau mult mulţi pe vremuri, în zona Transilvaniei. Dar nerentabili. Aşa că, în timp, crescătorii au renunţat la ei.

Odată cu noul curent eco şi cu dietele de alimentaţie sănătoasă, exemplarele din această rasă au început să reapară în gospodăriile oamenilor. 

Preţurile pentr acest tip de carne sunt, însă, mai mari faţă de carnea obişnuită de porc: un kilogram de cârnaţi de casă din această carne costă 37 de lei, un muşchiuleţ afumat este 48 de lei, iar ciolanul costă 19 lei.

Din ce în ce mai mulţi consumatori sunt interesaţi de carnea de mangaliţa şi de produsele din carne de mangaliţa şi asta pe măsură ce reuşesc să se informeze asupra calităţilor acestei cărni.

Şi pentru fermieri sunt o achiziţie. Porcii Mangaliţa nu sunt pretenţioşi la hrană, sunt rezistenţi la boli şi la condiţiile climatice mai puţin favorabile.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close