Antena 3 CNN Actualitate Cât a costat înmormântarea Reginei Ana. Adevărul despre funeraliile monarhice

Cât a costat înmormântarea Reginei Ana. Adevărul despre funeraliile monarhice

Cât a costat înmormântarea Reginei Ana. Adevărul despre funeraliile monarhice
17 Aug 2016   •   11:28

Ziua de sâmbătă a fost una în care România, pentru prima oară după aproape 80 de ani, asista la funeralii regale, Regina Ana fiind condusă, pe ultimul drum. Mai multe sume exorbitante au fost vehiculate cu privire la suma inmormantarii. Avocatul Casei Regale a facut lumina in acest caz.

“Pentru partea de ceremonii din Elveția s-a cheltuit undeva la 15.000 de euro. Este un cost normal dacă ținem cont că sunt funerariile unei regine. Nu au fost cheltuieli extravagante”, a precizat avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, pentru Libertatea.

La înmormântarea Reginei Ana, cheltuielile mai mari au fost în România, cele mai grele facturi au fost cele privind închirierea limuzinelor pentru membrii Familiei Regale, cazarea și transportul biletelor de avion pentru membrii caselor monarhice prezenți la ceremonii (în jur de 50 de persoane), vestimentația și florile de la eveniment.

Conform unor apropiați ai Casei Regale, costul acestor aranjamente nu s-a ridicat la mai mult de 150.000 de euro. “Plățile s-au făcut din contul Regelui Mihai I. Nu există propriu-zis un cont al Casei Regale, ci un cont al Regelui. Din acesta s-au făcut plățile”, a ținut să mai explice Ioan Luca Vlad. Cât despre asigurarea onorurilor și a ordinei publice, acestea au fost întreținute de Ministerul Afacerilor Interne și nu au implicat costuri nici din partea statului, forțele de ordine având oricum salarii lunare, și nici din partea monarhiei .

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close