Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Tolontan: Ancheta în cazul Colectiv nu se va opri la București

Cătălin Tolontan: Ancheta în cazul Colectiv nu se va opri la București

Cătălin Tolontan: Ancheta în cazul Colectiv nu se va opri la București
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2015   •   09:28

Jurnalistul de investigații, Cătălin Tolontan, a declarat, miercuri seară, că ancheta în cazul Colectiv nu se va opri la București și nu la nivelul ISU. În contextul în care "presiunea publică e atât de mare", Tolontan crede că se va ajunge la interzicerea sponsorizărilor de la ISU.

"Problema acestor sponsorizări nu este, domnule ministru Tobă, ministru de Interne, să fie transparente, ci să nu mai fie deloc. E o problemă de deontologie. Este un foarte bun pas, în momentul ăsta, pe care îl putem face. Nimic nu poate răscumpăra moartea a 60 de oameni. Nimic din ceea ce se va putea întâmpla, în continuare, nu putem să spunem că va plăti ceea ceea ce au sacrificat ei. Dacă România vrea să facă ceva bun, din ceea ce s-a întâmplat îngrozitor, poate renunța la șperț. Sistemul și premierul are puterea să oblige toate instituțiile din subordine să nu mai alerge după sponsorizări. Este un moment istoric pe care îl putem folosi. Ideea e să le facem să nu mai existe", a spus Tolontan, la Realitatea TV.

Jurnalistul de investigații nu exclude varianta în care angajații ISU care ar fi făcut controale, la clubul Colectiv, nu ar fi vrut să se afle acest lucru:

"Este probabil principalul vizat (n.r - Giani Aldoiu, adjunctul comandantului ISU Bucureşti-Ilfov) în această chestiune. Nu aveau oameni, e adevărat. Avea 60 de oameni care controlează 40.000 de obiective. Dar mai e ceva foarte important: dar dacă nu au vrut să se știe? Până acum i-am creditat cu toată buna credință din lume. Sunt 60 de oameni care controlează 40.000 de obiective. Cineva trebuie să știe lucrul ăsta. Dar întrebarea care se pune este următoarea: până acum v-am crezut, pe cuvânt. Folosind autoritatea de nediscutat a lui Raed Arafat, și loialitatea publicului din România, justificată față de meritele lui Raed Arafat, el a ieșit și a vorbit 90% din statul român, timp de trei săptămâni, prin Raed Arafat".
Sursa: realitatea.net

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan Club Colectiv
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close