Antena 3 CNN Actualitate Câţi bani face ISIS în fiecare an. Cifra e colosală

Câţi bani face ISIS în fiecare an. Cifra e colosală

Câţi bani face ISIS în fiecare an. Cifra e colosală
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Apr 2016   •   10:41

Gruparea Stat Islamic (SI) poate conta pe circa 3 miliarde de dolari pe an datorită traficului de droguri, arme, opere de artă și contrabandei cu petrol, a afirmat miercuri responsabilul italian pentru lupta antiteroristă, scrie AFP.

”Este vorba despre un trafic care necesită o rețea vastă de complicități externe, care interacționează cu economia așa-zisă reală prin intermediul paradisurilor fiscale și al rețelelor de transfer de bani”, a afirmat Franco Roberti, procuror național antimafia și antiterorism.

Responsabil pentru lupta împotriva mafia, Franco Roberti a primit și portofoliul combaterii terorismului, din cauza faptului că legislația specială introdusă pentru combaterea Cosa Nostra în Sicilia sau Camorra la Napoli — care presupune interceptări și confiscări de bunuri — a fost considerată bine adaptată pentru lupta împotriva terorismului.

Există 'legături tot mai strânse între organizații criminale de tip mafiot și terorismul internațional, care are nevoie de bani la discreție, arme, documente false, structuri logistice pe care aceste organizații sunt perfect în stare să le furnizeze', a subliniat Franco Roberti, în cadrul unei conferințe pe această temă la Roma.

 

×
Subiecte în articol: statul islamic trafic de droguri
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close