Antena 3 CNN Actualitate Şoferii sunt obligaţi să doteze maşinile cu cauciucuri de iarnă. La ce riscuri se expun dacă nu le schimbă

Şoferii sunt obligaţi să doteze maşinile cu cauciucuri de iarnă. La ce riscuri se expun dacă nu le schimbă

Şoferii sunt obligaţi să doteze maşinile cu cauciucuri de iarnă. La ce riscuri se expun dacă nu le schimbă
de S.T.    |    24 Noi 2015   •   17:54

Zăpada a venit deja în mare parte din ţară. La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele deluroase şi trecător în Moldova, în special seara, vor fi precipitaţii mixte.

Iarna s-a instalat în România, iar şoferii sunt obligaţi să doteze maşinile cu cauciucuri de iarnă. Cine nu se conformează riscă amenzi de până la suma de 1.600 de lei.

Legea cauciucurilor de iarna" (OG 5/2011) a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011 şi vizează obligativitatea şoferilor de a utiliza cauciucurile de iarnă atunci când circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Cele mai mari societăţi de asigurare din România au hotărât să penalizeze şoferii care nu folosesc cauciucurile de iarnă. Asiguratorii au dreptul să plătească daunele parţial sau chiar deloc în cazul unui accident pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei atunci când nu sunt utilizate cauciucurile de iarnă prevăzute de lege.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close