Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională amână din nou o decizie privind căsătoriile gay. Dosarul se află de patru luni la CCR

Curtea Constituţională amână din nou o decizie privind căsătoriile gay. Dosarul se află de patru luni la CCR

Curtea Constituţională amână din nou o decizie privind căsătoriile gay. Dosarul se află de patru luni la CCR
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
27 Oct 2016   •   14:54

Curtea Constituţională a decis, joi, să amâne o decizie privind recunoaşterea căsătoriilor încheiate între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate până pe 29 noiembrie, fiind luată în calcul şi varianta de a cere date suplimentare de la Curtea Europeană de Justiţie, anunță news.ro.

În şedinţa de joi, Curtea Constituţională a repus pe rol dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay şi a audiat din nou părţile, inclusiv pe cuplul care a ridicat excepţia de neconstituţionalitate.

În urma discuţiilor, judecătorii au hotărât să amâne decizia pentru a strânge mai multe informaţii. CCR ia în considerare inclusiv solicitarea de puncte de vedere de la Curtea Europeană de Justiţie, pentru a vedea cum au fost rezolvate situaţii asemănătoare în alte state ale Uniunii Europene. Dacă se vor cere astfel de puncte de vedere, o decizie nu va putea fi dată nici pe 29 noiembrie.

Dosarul se află la Curtea Constituţională de patru luni

Curtea Constituţională a reluat joi discuţiile asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată în dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate, după ce judecătorii au dispus acum o lună reaudierea cuplului gay care cere revizuirea legii.

Cazul a fost amânat în luna septembrie, CCR luând decizia că trebuie să reaudieze părţile, având în vedere complexitatea cazului.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close