Antena 3 CNN Actualitate Ce i-a răspuns un preot unei enoriașe care s-a plâns că slujba e prea lungă

Ce i-a răspuns un preot unei enoriașe care s-a plâns că slujba e prea lungă

Ce i-a răspuns un preot unei enoriașe care s-a plâns că slujba e prea lungă
Sursa foto: foto: pixabay.com
27 Mai 2016   •   11:31

Parintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 150.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Părintele Calistrat povestește că, recent, a fost abordat de o enoriașă care i-a spus că ar veni mai des la biserică, dar slujba i se pare cam lungă. Iată ce i-a răspuns părintele:

''Doamnă, în curand normele europene vor face o biserică tip McDonald's, cu pistă de maşini pe la uşa altarului, cu un geam unde vei întinde prescura şi lumânarea din mers pe geam! Nu râdeţi! Şi a rămas foarte surprinsă de această atitudine a mea că am ironizat-o. Pentru că ea nu a înţeles că Dumnezeu a flămânzit 40 de zile pe Muntele Carantania şi a avut răbdare pentru păcatele întregii lumi, să îndure ispitele diavolilor ca să ne putem noi mântui! Şi tu nu poţi sta o oră în biserică! Vai ce să-ţi spun, i se strică "toacele"! Vino la biserică, cu sandale cu talpa dreaptă ca să nu te doară picioarele şi când te duci în societate, îţi pui "cataricii"!
Ortodoxia nu este o pistă roşie de catifea pe care defilezi printre trandafiri, parfumuri şi arome cu lumânări aprinse printre voaluri şi zefir! Acesta este o închipuire a minţii noastre slabe omeneşti.
Nouă ne lipseşte discernerea! Suntem un popor de năuci pe care oricine vrea să-l manipuleze, reuşeşte! Deci, să ne lăsăm "manipulaţi" numai de cuvântul Sfintei Scripturi!

 

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close