Antena 3 CNN Actualitate Ce-l aşteaptă pe fugarul Sebastian Ghiţă când va fi adus în România

Ce-l aşteaptă pe fugarul Sebastian Ghiţă când va fi adus în România

Ce-l aşteaptă pe fugarul Sebastian Ghiţă când va fi adus în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Apr 2017   •   16:07

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, prins de autorităţile române, în noaptea de joi spre vineri, în Belgrad, are pe numele său două mandate de arestare în lipsă, primul emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar cel de-al doilea de Tribunalul Prahova, reconfirmat de Curtea de Apel Ploieşti, scrie adevarul.ro.

Însă Sebastian Ghiţă are calitate de inculpat în cinci dosare penale, toate instrumentate de de procurorii anticorupţie din Ploieşti. Ultimele două sunt cele care interesează acum cel mai mult, dat fiind că în urma acestor anchete, deschise la finalul anului trecut, cu puţin timp înaintea dispariţiei fostului deputat, au şi fost solicitate cele mai aspre măsuri preventive.

În data de 5 ianuarie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie adimitea cererea DNA Ploieşti prin care se cerea schimbarea măsurii preventive a controlului judiciar în arest preventiv pe numele lui Sebastian Ghiţă. Procurorii au cerut acest lucru după ce fostul deputat a încălcat obligaţiile impuse de controlul judiciar în cauza în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete, “dosarul Papici”, aşa cum a fost numit de presă.

În data de 28 februarie 2017, DNA Ploieşti cere instanţei să aprobe un nou mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă. Nemafiind parlamentar, dosarul ajunge la Tribunalul Prahova, care admite, în data de 15 martie, solicitarea DNA şi astfel Ghiţă se alege cu cel de-al doilea mandate de arestare în lipsă pentru o perioadă de 30 de zile.

DNA Ploieşti a cerut arestarea preventivă în cel de-al cincilea dosar de corupţie deschis pe numele fostului parlamentar. În acestă cauză, Ghiţă este cercetat alături de cumnatul său, Cristian Anastasescu şi de Bogdan Padiu, directorul executiv al Grup Teamnet şi de Cristian Anastasescu.

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close