Antena 3 CNN Actualitate Ce prevede legea în cazul persoanelor cu handicap ireversibil

Ce prevede legea în cazul persoanelor cu handicap ireversibil

Ce prevede legea în cazul persoanelor cu handicap ireversibil
14 Mai 2013   •   20:54
Invitaţii emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, Gyorgy Frunda, membru UDMR, Corneliu Dobriţoiu, senator PNL, Cătălina Ştefănescu, deputat PSD, Cezar Irimia, preşedinte Asociaţia Bolnavilor de Cancer, şi Ilie Şerbănescu, analist economic, au comentat situaţiile umilitoare la care sunt supuse persoanele cu handicap chemate la comisiile de evaluare.

În cadrul emisiunii a fost prezentat fragmentul din lege care atestă faptul că, în cazul persoanelor cu handicap în stadiu ireversibil, nu este necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice.

Potrivit legii Nr. 136 din 18 iulie 2012 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pentru persoanele cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare, Comisia de evaluare va stabili un termen permanent de valabilitate a certificatului fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice.

Ce explicaţii are ministrul Muncii pentru situaţiile umilitoare la care sunt supuse persoanele cu handicap 

Cu piciorul amputat, chemat la Evaluare. "Starea bărbatului se putea îmbunătăţi", susţine Direcţia de Asistenţă Socială 


Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, despre umilirea persoanelor cu handicap: Este o întâmplare

De două zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Prahova este în centrul unui scandal. De la Ploieşti vin imgini şocante cu persoane cu handicap venite la comisia de evaluare. Conform legii, această evaluare se face anual. Astăzi, familia l-a adus la comisie pe un bătrân de 78 de ani, cu piciorul amputat, care a fost scos special din spital.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close