Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Explicațiile ministrului Liviu Pop

Ce se întâmplă la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Explicațiile ministrului Liviu Pop

Ce se întâmplă la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Explicațiile ministrului Liviu Pop
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2017   •   20:26

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a anunţat joi seara că în urma primirii motivării instanţei de judecată referitoare la suspendarea executării deciziei nr. 1385/31.08.2017 emisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, prin care s-a înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş, s-a decis arondarea elevilor şi părinţilor acestui liceu la altă unitate şcolară. 

'Am primit motivarea, am emis ordinul către IŞJ Mureş în aşa fel încât elevii să fie înscrişi în clase şi profesorii să le predea începând cu ziua de luni. Elevii şi profesorii vor fi arondaţi unui liceu, astfel încât până la finalizarea unui proces aflat pe rolul instanţei de judecată şi până la finalizarea anchetei DNA, în care sunt implicaţi membrii Consiliului de Administraţie din acea perioadă şi fostul inspector general şcolar judeţean, elevii să nu aibă de suferit. Este singura soluţie pe care poate să o sugereze Ministerul Educaţiei Naţionale la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş. Vor fi sub tutela altui liceu, este o soluţie provizorie, până la soluţionarea în instanţă. În momentul în care se va soluţiona procesul, lucrurile vor reveni la normal. Ieri am primit motivarea instanţei în baza acestei motivări. Direcţia juridică a găsit soluţia legală prin care elevii afectaţi de acest conflict local să nu piardă nimic din prima zi de şcoală', a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3. 



Pop a precizat că nu se va schimba nimic, nici profesorii, nici clasele, elevii nu vor fi mutaţi din clădirea în care funcţionează, ci vor fi arondaţi la un liceu acreditat, cel mai probabil la Liceul Bolyai Farkas din Târgu Mureş. 

Problemele privind funcţionarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş au apărut în noiembrie 2016, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva fostului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan, şi a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic, Zsolt-Jozsef Tamasi, pentru modul în care a fost înfiinţată unitatea de învăţământ. 

În luna iunie 2017, Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Mureş a anulat, în primă instanţă, decizia emisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care s-a înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş şi prin care s-au transferat clase la această unitate şcolară de la alte două instituţii de învăţământ. 

Tribunalul Mureş a admis acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul municipiul Târgu Mureş în contradictoriu cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi cu Liceul Teologic Romano-Catolic şi a anulat Decizia nr. 1385/31.08.2015 emisă de IŞJ Mureş. Hotărârea nr. 479/2017 a Tribunalului Mureş a fost atacată cu recurs, însă până la soluţionarea cauzei, Decizia nr. 1385/31.08.2015 este suspendată, în urma unei decizii definitive a instanţei, din data de 2 august 2017. 
 

×
Subiecte în articol: liviu pop
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close