Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Biserica despre tradiția copiilor cu două nume

Ce spune Biserica despre tradiția copiilor cu două nume

Ce spune Biserica despre tradiția copiilor cu două nume
10 Ian 2017   •   13:50

Una dintre tradițiile pe care mulți părinți le păstrează se referă la numele copilului. Mai exact, mulți dintre ei au două nume, adică sunt botezaţi de două ori. 

Pe vremea când medicina nu era încă la îndemâna orici, oamenii considerau că sursa bolilor o reprezentau demonii sau duhurile rele. Astfel, a luat naştere o serie de rituri magico-religioase menite să înşele demonul bolii sau moartea. In rândul acestor obiceiuri se numără schimbarea numelui si botezarea din nou.

Prin nume, se exprima unicitatea omului, valoarea sa inestimabila in ochii lui Hristos care vine sa caute oaia pierduta. De aceea, Biserica cheama pe fiecare om dupa numele sau in cadrul Sfintelor Taine (Botez, Taina Spovedaniei, primirea Sfintei Impartasanii).

Folcloristii au confirmat faptul ca datina de a se schimba numele copilului bolnav era practicata in tot cuprinsul Tarii Romanesti, in credinta ca duhul rau se va departa, iar copilul se va insanatosi... "Schimbandu-i numele de botez cu alt nume nou, se crede ca dracul il va pierde, si in veci nu mai da peste el”. Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: botez copil nume traditie biserica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close