Antena 3 CNN Actualitate Ce spune președintele Iohannis despre problema românilor din Marea Britanie cu privire la Brexit

Ce spune președintele Iohannis despre problema românilor din Marea Britanie cu privire la Brexit

Ce spune președintele Iohannis despre problema românilor din Marea Britanie cu privire la Brexit
14 Dec 2017   •   20:36

Klaus Iohannis a afirmat că problema cetăţenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată, după declanșarea Brexit.

"Eu cred că se va ajunge la un acord. (...) Este un document foarte tehnic deja şi un document care pe noi ne satisface fiindcă, de exemplu, problema cetăţenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată, sigur şi pentru ceilalţi, nu doar pentru români, şi multe alte probleme. Problema extrem de spinoasă a banilor a fost practic negociată, mai rămân practic detalii de negociat, dar suntem mult mult mai departe decât un gentleman's agreement sau o înţelegere de principiu, lucru care totuşi ne dă speranţe că până la sfârşitul lui 2018 vom avea o înţelegere clară", a spus şeful statului înainte de participarea la reuniunea Consiliului European.

El a apreciat că reuniunea Consiliului European de iarnă este foarte importantă pentru România, în contextul în care a arătat că temele aflate pe agendă sunt extrem de importante. Şeful statului a precizat că se va discuta despre colaborarea pe Apărare, informează realitatea.net.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close