Antena 3 CNN Actualitate Ce spune UDMR despre atentatul dejucat la Târgu Secuiesc

Ce spune UDMR despre atentatul dejucat la Târgu Secuiesc

Ce spune UDMR despre atentatul dejucat la Târgu Secuiesc
01 Dec 2015   •   18:20

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan (UDMR), a dezaprobat intenţia unor indivizi de a organiza un atentat cu bombă la Târgu Secuiesc, la parada de Ziua Naţională a României, şi, de asemenea, a criticat înlăturarea tricolorului de la monumentul Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe.

''Sper din suflet că această ştire nu este adevărată, că altfel ar fi un coşmar. Dezaprob în totalitate toate acţiunile şi sunt mâhnit şi supărat şi din cauza drapelului care dispărut din Sf. Gheorghe. Nu găsesc cuvintele potrivite. Sper că cei majoritari cumpătaţi (...), care sunt puţini, vor reuşi şi vor aduce înţelegerea şi respectul reciproc între noi'', a declarat, marţi, pentru Agerpres, Fuleki Zoltan.

Acesta şi-a exprimat speranţa că ''astfel de indivizi nu sunt la Miercurea Ciuc'' şi a susţinut că structurile trebuie să-şi facă datoria, ''iar cei implicaţi să fie pedepsiţi, pe măsura faptelor, care sunt inacceptabile''. Fuleki Zoltan a ţinut să ureze ''La mulţi ani'' de Ziua Naţională a României, ''contrar celor întâmplate''.

Procurorii DIICOT au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, un 'membru marcant al extensiei în România' a structurii naţionalist-extremiste 'Mişcarea de Tineret 64 de Comitate' - HVIM din Ungaria pentru că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Potrivit unor surse judiciare, persoana reţinută se numeşte Beke Istvan Attila, cetăţean român de etnie maghiară.
-

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close