Antena 3 CNN Actualitate Cine este cel care organizează mitingul românilor din Diaspora. Este fost membru PSD

Cine este cel care organizează mitingul românilor din Diaspora. Este fost membru PSD

Cine este cel care organizează mitingul românilor din Diaspora. Este fost membru PSD
21 Iul 2018   •   13:09

Deputatul PSD Beatrice Tudor, anunță într-o postare pe Facebook cine este cel care organizează mitingul de amploare din august, explicând că este vorba despre Emanuel Cioacă, un fost membru PSD, actual membru PRU.

”Studiu de caz: cum funcționează aparatul de propagandă anti-PSD. Zilele trecute a făcut valuri o știre potrivit căreia Primăria Capitalei nu ar autoriza un miting în Piața Victoriei. Au urmat, ca de obicei, comentarii critice la adresa Primarului Capitalei, a Guvernului și a PSD în general. Adversarii politici au vehiculat tot felul de scenarii și au lansat acuzații extrem de dure. Însă nimeni nu s-a mai obosit să verifice totuși realitatea. Dacă ar fi făcut-o, ar fi observat că:

1. Organizația care a depus cererea de autorizare a mitingului se numește Federaţia Românilor de Pretutindeni, a fost înființată acum 3 luni și a fost ”lansată oficial” luna trecută, la Bruxelles, în prezența a 40 de persoane.

2. Imediat după înființare, această organizație a cerut autorizație pentru un miting de 1 milion de oameni, în condițiile în care în Piața Victoriei nu pot încăpea atâția oameni. De altfel, așa cum a explicat și Gabriela Firea, acesta a și fost singurul motiv pentru care funcționarii din Primărie au dat răspuns negativ.

3. Liderul organizației care a cerut autorizarea mitingului se numește Emanuel Cioacă și nu este deloc străin de politică (a fost membru PSD în conducerea filialei Diaspora, apoi a înființat un așa-numit Partid al Românilor de Pretutindeni, pentru ca apoi să fuzioneze cu Partidul România Unită).

Evident că nimeni din presa ostilă PSD nu a dezvăluit aceste detalii, deși erau cunoscute. Constat încă o dată că adevărul a fost sacrificat, chiar și prin omisiune, de dragul interesului politic mărunt. Iar cei care au făcut acest lucru sunt tocmai cei care ne țin lecții de morală și profesionalism” scrie Beatrice Tudor pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: miting protest diaspora
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close