Antena 3 CNN Actualitate Ediție de weekend: Cine face parte din grupul secret din DNA de care se teme Traian Băsescu

Ediție de weekend: Cine face parte din grupul secret din DNA de care se teme Traian Băsescu

Ediție de weekend: Cine face parte din grupul secret din DNA de care se teme Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2016   •   17:18

Ana Maria Roman a prezentat, la Ediție de Weekend, de la Antena 3, cine face parte din grupul secret de procurori despre care vorbea Traian Băsescu, înainte de audierea fiicei sale la DNA.

Potrivit informațiilor prezentate la Antena 3, odată cu numirea sa la DNA, Kovesi a adus în instituție mai mulți procurori alături de care a lucrat la Parchetul Curții de Apel București dar și la Secția de Urmărire Penală de la Parchetul General. Printre aceștia se numără:  Carmen Damian, Ana Dana, Marius Bulancea și Marius Iacob.

Dosarele grele instrumentate de echipa lui Kovesi

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu, este urmărită penal, sub control judiciar, pentru instigare la spălare de bani și abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit comunicatului, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, şi fostul concubin al acesteia, Giovanni-Mario Francesco, au făcut, în 2010, o excursie în Cuba, folosindu-se de bani pe care i-au obţinut în mod nelegal pentru campania prezidenţială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat. 

În același dosar, mai sunt sub control judiciar și Elena Udrea, Gheorghe Nastasia (secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, la acea vreme), Victor Tarhon, și Giovanni-Mario Francesco.

Înainte cu câteva ore ca fiica sa să fie chemată la DNA, la un post de televiziune, Traian Băsescu a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre ficele sale, iar procuroarea Florentina Mirică face parte din acest grup.

”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoţi, adica va aresta părinţii. Sunt câţiva procurori apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi i-a pus consilieri după ce au rezolvat nişte dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni şi acea zi când voi face publice numele”, a spus Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: editie de weekend ana maria roman
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close