Antena 3 CNN Actualitate CJ Vrancea a început refacerea drumului distrus de apele râului Zăbala

CJ Vrancea a început refacerea drumului distrus de apele râului Zăbala

CJ Vrancea a început refacerea drumului distrus de apele râului Zăbala
Sursa foto: Foto: ziaruldevrancea.ro
17 Apr 2012   •   23:36

Consiliul Judeţean Vrancea a început, marţi după-amiază, lucrările de refacere a sectorului distrus de apele râului Zăbala din drumul judeţean 205 D, Valea Sării-Năruja-Paltin-Nereju-Brădăceşti, informează Mediafax.

Compania care realizează lucrările a trimis în zonă două excavatoare şi două buldozere care au început lucrările de deviere a cursului râului Zăbala.

Până la lăsarea serii, utilajele reuşiseră să croiască un nou curs pe care apa să curgă şi urma ca, după ce cursul apei va fi deviat, să fie blocată în totalitate zona pe unde a curs apa până în prezent, situaţie care a dus la distrugerea unei porţiuni din drumul judeţean 205 D.
   
În cursul zilei de miercuri, firma constructoare va aduce două cilindri compactori care vor fi folosiţi la refacerea stratului de balast.
   
Primarii localităţilor izolate susţin că nu au înregistrat probleme deosebite, iar dacă vor apărea urgenţe vor folosi patru maşini de teren.
       
Drumul judeţean 205D se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea şi este în proces de reabilitare şi modernizare. Lucrările de reabilitare sunt realizate de firma UMB Spedition SA, deţinută de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.
   
O comisie a Prefecturii Vrancea a fost trimisă în comunele Nereju şi Spulber pentru a evalua situaţia şi valoarea pagubelor.
   

×
Subiecte în articol: Dorinel Umbrarescu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close