Antena 3 CNN Actualitate CNADNR, aproape 1 miliard de lei pentru mai puțin de 30 de km de autostradă

CNADNR, aproape 1 miliard de lei pentru mai puțin de 30 de km de autostradă

CNADNR, aproape 1 miliard de lei pentru mai puțin de 30 de km de autostradă
28 Iun 2016   •   17:35

 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a emis marţi Autorizaţiile de construire pentru autostrada Sebeş - Turda, loturile 1 şi 3, proiecte în valoare totală de peste 962 milioane de lei fără TVA. 

Sumele vor fi asigurate din Fondul de Coeziune, în proporţie de 85%, şi de Guvernul României (15%). 

Constructorii sunt Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL, pentru primul lot cu o lungime de 17 kilometri, şi Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte D'Acqua SpA, pentru lotul 3, cu o lungime de 12,5 km. 

"Pentru finalizarea proiectului Sebeş - Turda au fost obţinute Autorizaţiile de construire în data de 05.04.2016 şi pentru sectoarele 2 şi 3 ale Lotului 2. De asemenea, se fac demersurile necesare pentru obţinerea Autorizaţiei de construire necesară Lotului 4", precizează compania de drumuri într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, sistarea şi întârzierile înregistrate în cadrul acestor loturi au ca şi cauze principale finalizarea cu întârziere a Proiectelor Tehnice de către Antreprenori şi obţinerea cu dificultate a avizelor şi/sau acordurilor necesare în vederea emiterii Autorizaţiei de construire. 

Contractele de lucrări sunt de tip FIDIC GALBEN (proiectare şi execuţie), iar în conformitate cu prevederile contractului, antreprenorul trebuie să proiecteze şi să execute lucrările aferente. În perioada următoare va fi emis Ordinul de reîncepere al lucrărilor.

×
Subiecte în articol: CNADNR autostrada aprobare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close