Antena 3 CNN Actualitate Suspans pentru Laura Codruța Kovesi. CNATDCU amână să spună dacă șefa DNA a plagiat sau nu

Suspans pentru Laura Codruța Kovesi. CNATDCU amână să spună dacă șefa DNA a plagiat sau nu

Suspans pentru Laura Codruța Kovesi. CNATDCU amână să spună dacă șefa DNA a plagiat sau nu
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2016   •   08:42

Comisia care trebuie să stabilească dacă teza de doctorat a şefei DNA este plagiat sau nu, tot amână raportul pe care trebuie să îl dea.

Duminică, 27 noiembrie, a fost termenul limită pana la care comisia de experți trebuia sa depuna documentul. Nu s-a ajuns însă la niciun consens, astfel că decizia s-a amânată.

Potrivit preşedintelui comisiei juridice a instituţiei care trebuie sa dea verdictul, raportul va fi gata săptămâna viitoare. La scurt timp şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că raportul va fi transmis cel târziu miercuri.

Cei trei experți independenți nu au ajuns încă la un consens

Comisia de lucru formată din trei specialişti - prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca - trebuie să elaboreze un raport comun.

Odată finalizat, raportul va fi înaintat membrilor Comisiei juridice a CNATDCU. Aceștia au la dispoziție trei zile pentru a formula obiecții și pentru a solicita exprimarea unui vot formal. Dacă nu există obiecții, se consideră că raportul comun a fost aprobat în forma elaborată de comisia de lucru și este trimis Consiliului General al CNATDCU.

Laura Codruța Kovesi și-a susținut nevinovăția încă din 2012, iar după nominalizarea comisiei de experți a CNATDCU și-a exprimat dorința de a-și susține cauza în fața acestora. Solicitarea șefei DNA a fost însă respinsă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close