Antena 3 CNN Actualitate Coaliția răspunde acuzațiilor lui Kovesi. Eugen Nicolicea: "Garantez că nu este exclusă corupția"

Coaliția răspunde acuzațiilor lui Kovesi. Eugen Nicolicea: "Garantez că nu este exclusă corupția"

Coaliția răspunde acuzațiilor lui Kovesi. Eugen Nicolicea: "Garantez că nu este exclusă corupția"
Sursa foto: foto: Facebook
14 Dec 2017   •   17:41

În loc să se stingă în perioada doliului național, scandalul din Parlament capătă proporții de la o zi la alta. 

Comisia care se ocupă de modificarea Legilor Justiției a ajuns la Codul Penal și la cel de procedură penală, motiv pentru Kovesi să strige că DNA se desființează practic dacă se votează amendamentele intrate în comisie. Sare și Klaus Iohannis cu amenințări voalate. Nu dezvăluie chiar ce vrea să facă nu va lăsa lucrurile așa. 

"Mi-am exprimat scepticismul în privința acestor modificări, care mie mi se pare prea ample și făcute  la prea mare viteză. Eu nu pot decât să recomand Parlamentului să voteze cu maximă răspundere aceste modificări legislative pentru că ele vor avea efecte pe termen lung", a spus Klaus Iohannis. 

Comisia a avut astăzi doar o discuție generală, nu au fost dezbateri pe amendamente. Amendamentele fac referire la faptul că date din dosar nu vor mai putea fi făcute pubice decât după ce sunt trimise în judecată. Amendamentele au fost depuse de mai mulți parlamentari, nu și le-au asumat direct parlamentarii, ci partidele din care ei fac parte. Ar putea exista și la arestul preventiv o modificare, și aceea că au fost scoase faptele de corupție din arestul preventiv. 

Eugen Nicolicea, membru al Comisiei privind Legile Justiției, a comentat pe acest subiect. 

"Prima chestie pe care vreau să o remarc este că reprezentanții Parchetului a spus să nu prea punem bază pe aceste comunicate. La comisia domnului Tudorache  participă reprezentanții tuturor Parchetelor, reprezentanți ai magistraților și judecătorilor și, dacă ați văzut cum au funcționat până acum, au venit cu atâtea modificări încât aproape nu mai recunoști forma inițială. Supărarea pe propunere nu își are rostul până când nu ne întâlnim față în față să vedem ce modificări propun", a spus Eugen Nicolicea. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close