Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de inundații. Ce râuri sunt vizate

Cod galben de inundații. Ce râuri sunt vizate

Cod galben de inundații. Ce râuri sunt vizate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Iun 2016   •   16:01

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, două atenţionări Cod Galben de inundaţii, valabile în următoarele ore, în bazine hidrografice de pe raza judeţelor Covasna, Braşov, Tulcea şi Constanţa.

Conform prognozei, până la ora 18,00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul superior şi mijlociu al Oltului, aferente judeţelor Covasna şi Braşov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Şercaia, Valea Comorilor şi pe afluenţii mici ai Oltului aferenţi sectorului S.H. Sfântu Gheorghe - S.H. Feldioara.

Totodată, până la ora 20,00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie în bazinele hidrografice mici din Dobrogea, judeţele Tulcea şi Constanţa. În aceleaşi timp, fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Teliţa, Taiţa, Valea Dunărea şi pe râurile mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

Atenţionările au fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Olt, Dobrogea-Litoral.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close