Antena 3 CNN Actualitate Alertă meteo: Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic în 29 de judeţe, inclusiv în Bucureşti, până miercuri seara

Alertă meteo: Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic în 29 de judeţe, inclusiv în Bucureşti, până miercuri seara

Alertă meteo: Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic în 29 de judeţe, inclusiv în Bucureşti, până miercuri seara
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Mai 2016   •   14:05

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare cod galben de ploi, ninsori și vânt puternic, valabilă în 29 de județe, inclusiv municipiul București, marți și miercuri.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 mai, ora 9.00 — 4 mai, ora 21.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi ploi pe arii extinse, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantități de apă de peste 20 — 30 litri/mp și izolat peste 50 litri/mp. La altitudini mai mari de 1.700 de metri, în special în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare.

În zonele atenționate, vântul va avea temporar intensificări cu viteze de 55 — 65 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 70 km/h.

În sudul, sud-estul și centrul țării valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă din an.

Județele aflate luni sub cod galben sunt Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Harghita, Mureș, Covasna, Sibiu, Brașov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș.

Mai multe informații despre prognoza meteo, pe meteoplus.ro.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close