Antena 3 CNN Actualitate Coincidență stranie pe șoselele din Argeș. Care este ziua în care au loc cele mai multe accidente grave

Coincidență stranie pe șoselele din Argeș. Care este ziua în care au loc cele mai multe accidente grave

Coincidență stranie pe șoselele din Argeș. Care este ziua în care au loc cele mai multe accidente grave
27 Iul 2017   •   15:02

Aproape un sfert din numărul total de accidente rutiere grave înregistrate în Argeş de la începutul acestui an s-au produs în zilele de joi, potrivit bilanţului activităţii pe primul semestru prezentat de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), chestorul Ionel Ispir. 

Conform statisticilor, cele mai multe accidente grave, 23,14% din total, s-au produs pe şoselele din Argeş în zilele de joi, iar cele mai puţine, 7,4% din total, în zilele de marţi. 

În judeţul Argeş s-au produs, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie, 108 accidente de circulaţie cu consecinţe grave, în care au fost înregistrate 21 de persoane decedate, cu trei mai puţine faţă de perioada similară a anului precedent. 

Cauzele principale ale evenimentelor rutiere grave au fost viteza (21,29%), traversarea neregulamentară a pietonilor (19,44%), neacordarea de prioritate pietonilor (9,25%) şi abaterile săvârşite de biciclişti (9,25%). 

Pentru reducerea numărului de accidente, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită acţiunilor de prevenire şi de sancţionare a încălcărilor legislaţiei rutiere. 

"Poliţiştii rutieri au aplicat peste 25.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 40% pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 3.029 de permise de conducere, dintre care 1.161 pentru nerespectarea regimului de viteză, 451 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, 209 pentru consum de băuturi alcoolice şi 150 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric", se precizează în bilanţul activităţii IPJ Argeş pe primul semestru al acestui an. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Argeş statistica
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close