Antena 3 CNN Actualitate Comisia parlamentară de anchetă, întrebări pentru Laura Codruța Kovesi

Comisia parlamentară de anchetă, întrebări pentru Laura Codruța Kovesi

Comisia parlamentară de anchetă, întrebări pentru Laura Codruța Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Iul 2017   •   15:27

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a decis, joi, să-i trimită procurorului şef DNA Laura Codruţa Kovesi o scrisoare cu două întrebări: dacă a fost în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor din 2009 şi în ce scop, a declarat preşedintele comisiei, Oana Florea. 

"S-a votat textul final. Citez din memorie: dacă dânsa s-a aflat la data respectivă la locul respectiv şi dacă da, în ce scop a fost acolo, în casa domnului Oprea. Astea au fost întrebările adresate de către domnii deputaţi. Sunt două întrebări trimise de către deputaţi", a menţionat Oana Florea, după şedinţa comisiei de anchetă. 

Totodată, comisia ar putea trimite adrese către MAE și SRI, privind prezența lui George Maior și Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea.

"Se vor avea în vedere adrese către MAE, către instituţii cu ce căuta reprezentatul lor, domnul Maior, în seara respectivă în casa domnului Oprea. De asemenea şi către SRI, dar aceste decizii le vom lua la şedinţa următoare, vom da un vot final", a spus Oana Florea la finalul şedinţei comisiei. 

Întrebată dacă în sesizările către MAE şi SRI vor fi solicitate şi sancţiuni, Florea a precizat că acest lucru nu intră în atribuţia comisiei. "Nu este în sarcina noastră. Decizia Curţii spune clar că sesizările administrative vor fi făcute de noi, dar nu cu propuneri, ci propunerile vin din partea instituţiei respective. Deci, nu avem în prerogative aşa ceva", a adăugat Oana Florea. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close