Antena 3 CNN Actualitate Comisia parlamentară începe controlul la SRI, după bilanţul anual al instituţiei

Comisia parlamentară începe controlul la SRI, după bilanţul anual al instituţiei

Comisia parlamentară începe controlul la SRI, după bilanţul anual al instituţiei
21 Mar 2017   •   18:06

Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii se vor deplasa, după data de 29 martie, la unităţile centrale ale SRI.

Deputatul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, a declarat marţi că, după bilanţul Serviciului Român de Informaţii pe 2016, alături de colegi din comisie, se va deplasa în acţiuni de control la unităţile centrale ale SRI.

"Le vom începe după bilanţul anual al Serviciului Român de Informaţii. Din datele pe care le am eu va fi, probabil, pe 29 martie. După data de 29 martie, în prima săptămână începem deplasările la unităţile centrale", a precizat Adrian Ţuţuianu, la Parlament, după şedinţa comisiei de specialitate, întrebat dacă au început controalele la unităţile SRI.

Săptămâna trecută, Ţuţuianu preciza că membrii comisiei au "un program de control aprobat pentru întreaga durată a sesiunii parlamentare".

"Vom începe cu instituţiile centrale, unităţi centrale ale Serviciului şi vom merge şi la direcţiile judeţene de informaţii. Am prevăzut că atribuţiile de control ale comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificări la sediile unităţilor SRI şi am stabilit două modalităţi de control: un control cu notificare prealabilă a perioadei şi tematicii de control, dar şi controale inopinate, pe o tematică stabilită în cadrul comisiei, la unităţi centrale sau din teritoriu ale serviciului", explica Ţuţuianu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Comisia Parlamentara SRI
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close