Antena 3 CNN Actualitate Condamnare la închisoare fără precedent în România

Condamnare la închisoare fără precedent în România

Condamnare la închisoare fără precedent în România
Sursa foto: foto: pixabay.com
06 Mai 2016   •   16:12

Pentru că a înșelat zeci de persoane, un arădean a primit, zilele teecute, o condamnare fără precedent în România. Claudiu Tudor Gheorghe, care fusese trimis în judecată de DIICOT la finele anului 2015 pentru fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune, a fost condamnat la 24 de ani și 8 luni de închisoare, cu executare. Sentința a fost pronunțată la Curtea de Apel Timișoara, potrivit pressalert.ro.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul înșelase cel puțin 46 de persoane, după ce a postat un anunț pe fostul site de anunturi oferind joburi bine plătite în străinătate, în numele unei anume companii.

Gheorghe a fost prins după ce administratorul real al firmei invocate a fost contactat telefonic, un an mai devreme, de una dintre victime, care cerea detalii cu privire la un contract de muncă în Germania.

„În urma discuţiilor dintre cei doi s-a constatat că persoana vătămată a găsit pe internet, pe site-ul «Mercador», un anunţ privind posibilitatea angajării pentru a lucra în străinătate. Persoana vătămată a aplicat la acea ofertă trimiţând un e-mail la adresa indicată în anunţul publicat pe internet, primind la rândul său un e-mail cu toate detaliile precum şi un contract de angajare. Tot în acel e-mail i se solicita persoanei vătămate suma de 310 lei drept comision pentru procesarea dosarului de angajare, urmând ca acest comision să fie depus într-un cont”, se arată într-un document obținut de aradon.ro de la anchetatori.

În același mod au fost înșelate alte 45 de persoane, de la care arădeanul a încasat banii fără să ofere nimic în schimb. Condamnat de Tribunalul Arad, în ianuarie 2016, la opt luni de închisoare, în urma apelului a primit un spor de 24 de ani de închisoare, judecătorii Curții de Apel Timișoara decizând aplicarea pedepsei pentru fiecare dintre victimele sale.

„În baza art.38 alin.(2) şi art.39 alin.(1) lit.b) Cod penal contopeşte pedepsele principale stabilite de prima instanţă pentru restul infracţiunilor: 46 de pedepse a câte 8 luni închisoare, stabilite pentru săvârşirea a 46 de infracţiuni de fals informatic; 46 de pedepse a câte 8 luni închisoare, stabilite pentru săvârşirea a 46 de infracţiuni de înşelăciune; 34 de pedepse a câte 4 luni închisoare, stabilite pentru săvârşirea a 34 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare, sporită cu 24 ani, rezultând pedeapsa de 24 ani şi 8 luni închisoare”, se arată în sentință.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close