Antena 3 CNN Actualitate Condamnare scandaloasă. Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, trei ani de închisoare după un denunț

Condamnare scandaloasă. Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, trei ani de închisoare după un denunț

Condamnare scandaloasă. Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, trei ani de închisoare după un denunț
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Iul 2016   •   21:13

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, și fost senator PDL, a ajuns să fie săltat, reținut și arestat de DNA în urma unui denunț, deși, ulterior, denunțătorul și-a retras declarația. 

Gabriel Berca a fost ținut două luni și jumătate în arest și, deși împotriva sa nu exista ca probă decât denunțul unui afacerist controversat, la sfârșitul anului 2015, fostul ministru MAI a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Magistratul respectiv nu a vrut să țină cont de retragerea unei mărturii-cheie care acuza că procurorii DNA l-au determinat să dea declarații incriminatorii împotriva fostului ministru. 

”Sunt acuzat de trafic de influență în perioada 2010-2011, când eram senator și apoi ministru de Interne. Sunt acuzat că aș fi intervenit ca un constructor să-și recupereze o sumă de bani pentru construcția sa, dar acei bani au fost dați în guvernul Ponta, deci nu în perioada 2010-2011. (...) Din fericire, cazul meu va ajunge la ICCJ”, a spus fostul ministru de Interne Gabriel Berca, joi, într-o intervenție telefonică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Gabriel Bercea a fost și consilier prezidențial pe vremea când Traian Băsescu era președinte. În vara lui 2015, Bercea a plecat din PMP-ul lui Băsescu și s-a dus la UNPR.

Cazul a fost prezentat joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Gabriel Berca denunt condamnare
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close