Antena 3 CNN Actualitate Medicii exclud posibilitatea ca infecţiile din Argeş cu E.Coli să provină dintr-un spital

Medicii exclud posibilitatea ca infecţiile din Argeş cu E.Coli să provină dintr-un spital

Medicii exclud posibilitatea ca infecţiile din Argeş cu E.Coli să provină dintr-un spital
11 Feb 2016   •   10:24

Medicii din Argeş şi cei din Bucureşti au oferit detalii despre cazul copiilor infectaţi cu ceea ce pare a fi bacteria E.Coli. Medicii aşteaptă rezultatele anchetelor epidemiologice, însă exclud posibilitatea ca infecţiile să provină dintr-un spital.

„Toţi pacienţii pe care i-am direcţionat către Bucureşti şi care sunt în spitalele noastre au venit cu boală diareică acută, de la domiciliu. De acasă. În ultimele 24 de ore au fost 12 solicitări prin 112 pentru copii care au prezentat patologie diferită. Nu toţi sunt cu boală diareică, nu este cazul să ne alarmăm. Din cauza popularităţii acestei subiect foarte mulţi părinţi se prezintă la spital, ceea ce este corect, dar nu înseamnă că toţi au această boală diareică acută. Trebuie să excludem faptul că ar fi luată din spital. Suntem în plină anchetă epidemiologică. Apa de la reţea este investigată de DSP. Este potabilă. Majoritatea au spus că folosesc apă plată, dar nu pot fi sigură că sunt respectate regulile de preparare. Am recoltat probe şi de apă plată şi de lapte praf, recoltăm din nou şi de apă de la reţea. Sunt 3 sau 4 tipuri de lapte praf. Rugămintea mea este să ne lăsaţi să ne desfăşurăm activitatea" au spus medicii argeşeni.

La Bucureşti, la Spitalul "Marie Curie", acolo unde sunt internaţi mai mulţi copii veniţi din Argeş, medicii spun că starea lor de sănătate se îmbunătăţeşte.

"Boala nu se transmite de la om la om"


„Important este să cunoşti boala pentru a o putea trata. Îngrijim copii cu sindrom hemolitic uremic de peste 10 ani. Acum s-a întâmplat ca acest număr de copii să vină din acel areal geografic. Sigur că te întrebi dacă este o sursă comună. Trebuie să ne gândim la produsele care ar putea conţine acest tip de bacterie. Boala, repet, nu se transmite de la om la om. O infecţie intraspitalicească este exclusă” au afirmat medicii bucureşteni.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close