Antena 3 CNN Actualitate Consiliul ASF a avizat proiectul noii Legi RCA

Consiliul ASF a avizat proiectul noii Legi RCA

Consiliul ASF a avizat proiectul noii Legi RCA
06 Apr 2016   •   12:44

Noua Lege RCA va permite plata în rate lunare a asigurării auto, suspendarea asigurării pe perioada în care vehiculul nu este utilizat, compensarea directă şi plata despăgubirilor pentru vătămări corporale pe baza unui punctaj stabilit în funcţie de "nivelul mediu prezumat al suferinţei îndurate", calculat de către medicii specialişti în medicină legală, scrie Adevărul.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a renunţat la intenţia de a include în proiectul de act normativ prelungirea automată a poliţelor, dacă asiguratul nu înaintează o cerere de încheiere înainte de expirare, 

În proiect au fost acceptate mai multe propuneri ale transportatorilor, după ce aceştia au protestat faţă de mai multe prevederi din documentele iniţiale. „Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulaţie al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizarii vehiculului; în situaţia producerii riscului pe perioada suspendarii contractului RCA, asiguratorul este obligat la plata despăgubirii, acesta având drept de regres împotriva persoanei vinovate de producerea accidentului“, se arată în proiectul de lege.

Potrivit documentului publicat de ASF, asigurătorii sunt obligaţi să prezinte, la cerere, modul de calcul a preţului poliţelor RCA. ASF fixează şi un termen de trei luni în care firmele de asigurare trebuie să răspundă cererii de despăgubire sau să notifice în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat despăgubirile, în totalitate sau parţial. Proiectul de lege stabileşte despăgubiri pentru firmele de asigurări care nu respectă termenele stabilite.

 

×
Subiecte în articol: proiect
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close