Antena 3 CNN Actualitate Copilul agresat de un polițist local în Parcul IOR, în vizită la regina Suediei

Copilul agresat de un polițist local în Parcul IOR, în vizită la regina Suediei

Copilul agresat de un polițist local în Parcul IOR, în vizită la regina Suediei
13 Sep 2018   •   17:55

Copilul agresat de un polițist local în Parcul IOR din Capitală, pe nume Rică, a fost primit la începutul anului de regina Suediei, în cadrul proiectului ”World’s Children’s Prize”.

Valeriu Nicolae și Rică, dar și alți copii, au fost distinși cu un premiu important pentru eforturile depuse de a ajuta copiii vulnerabili din ghetoul Ferentari. Aceștia au ajuns să fie primiți de Regina Silvia din Suedia. 

Băiatul de 15 ani a fost lovit cu pumnul de un polițist local și a fost legat cu cătuşe de un coş de gunoi.

Simona Tivadar, medic specialist în diabet și nutriție, a scris pe Facebook despre vizita lui Rică în Suedia. 

”Întâmplarea face să îl cunosc pe Rică, unul dintre copiii bătuți de domnul milițian - după ce, în prealabil, l-a legat cu cătușe de coșul de gunoi - pentru că a pescuit în lacul din parcul IOR. Dincolo de indignarea mea că nu l-a și gazat, cum se face într-un stat civilizat, vă spun că bine i-a făcut: copilul e un răsfățat al sorții, care nu a avut niciodată pantofi noi (să îl jeneze) sau haine noi (să îl înțepe, să-l zgîrie). Un îmbuibat care a ars-o hipsterian pă eco/bio/natural până recent, locuind în Delta Văcărești (fără apă curentă, căldură sau curent electric). O beizadea care dă cu piciorul ori de câte ori se întoarce acasă, nu în ușa de la bloc, fiindcă ea nu există, ci în seringile drogaților din ghetoul Ferentari. Și care consumă banii statului încăpățînîndu-se să facă școală. Un copil pe care Valeriu Nicolae l-a luat cu el în Suedia, să primească felicitări direct de la Regină pentru că supraviețuiește demn într-un mediu care ar sminti orice adult”, a scris ea.

×
Subiecte în articol: copilul agresat politist
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close