Antena 3 CNN Actualitate CSM a respins solicitarea Marianei Alexandru de a reveni la DNA

CSM a respins solicitarea Marianei Alexandru de a reveni la DNA

CSM a respins solicitarea Marianei Alexandru de a reveni la DNA
06 Noi 2018   •   13:40

Secţia pentru procurori a CSM a respins marţi cererea depusă de fosta procuroare Mariana Alexandru privind reîncadrarea la Direcţia Naţională Anticorupţie. 

În prezent, Mariana Alexandru ocupă funcţia de consilier al procurorului-şef DIICOT, Felix Bănilă, ea fiind pensionată din magistratură. 

Conform deciziei CSM, Mariana Alexandru nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrarea în funcţia de procuror la DNA. 

Mariana Alexandru a ocupat funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, ea ieşind la pensie în septembrie 2014. 

În 2015, Mariana Alexandru a fost selectată de delegaţia Uniunii Europene de la Chişinău, fiind numită în funcţia de expert, pentru a oferi asistenţă în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare şi a ajuta autorităţile din Republica Moldova în lupta împotriva corupţiei. 

Numele procurorului Mariana Alexandru este legat de primul dosar "Zambaccian", de cel al fostului parlamentar Cătălin Voicu, dar şi de dosarul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi. 

Mariana Alexandru este cea care a infirmat soluţia iniţială dată în dosarul "Gala Bute", în care fusese inculpat doar Rudel Obreja, însă ea a plecat din DNA înainte de a lua o hotărâre privind anchetarea Elenei Udrea. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close