Antena 3 CNN Actualitate Cui aparține Casa Poporului și ce drepturi au moștenitorii arhitectei Anca Petrescu

Cui aparține Casa Poporului și ce drepturi au moștenitorii arhitectei Anca Petrescu

Cui aparține Casa Poporului și ce drepturi au moștenitorii arhitectei Anca Petrescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Feb 2016   •   19:08

Sociologul Marius Pieleanu a comentat, vineri, în emisiunea ”La ordinea zilei”, declarația președintelelui Camerei Deputaților Valeriu Zgonea cu privire la Casa Poporului.

Valeriu Zgonea a explicat, într-un interviu acordat dcnews.ro că imaginea Casei Poporului aparține moştenitorilor arhitectei Anca Petrescu, și nu statului român.

”Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecată și trebuie să îi dați drepturi”, a spus Valeriu Zgonea.

”Se cer daune pentru ultimii trei ani”

”Acum am fost sesizat de către instituţie şi ni se cer daune pentru ultimii trei ani. Este o chestiune extrem de delicată şi complicată. Am început procesul prin care înregistrăm cadastral această construcţie a statului român“, a mai spus Valeriu Zgonea.

Sociologul Marius Pieleanu a subliniat că acest lucru nu face ca celebra Casă a Poporului să aparțină unei persoane fizice. Răposata arhitectă Anca Petrescu a făcut demersurile pentru a-și breveta proiectul Casei Poporului, însă asta nu o face proprietară, a subliniat Marius Pieleanu.

”Moștenitorii ei dețin drepturi asupra imaginii Casei Poporului, nu asupra clădirii”, a mai spus Marius Pieleanu.


Revoltată de indiferența autorităților române, care tratează cu indiferență această situație, Dana Grecu a afirmat în emisiune că va contacta moștenitorii arhitectei pentru a întreba câți bani cer statului pentru imaginea Casei Poporului.



×
Subiecte în articol: valeriu zgonea La Ordinea Zilei
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close