Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit Pat Conroy, autorul celebrului roman "Prințul Mareelor"

A murit Pat Conroy, autorul celebrului roman "Prințul Mareelor"

A murit Pat Conroy, autorul celebrului roman "Prințul Mareelor"
Sursa foto: Foto:.facebook.com/PatConroyAuthor
05 Mar 2016   •   21:43

Romancierul american Pat Conroy, cunoscut mai ales pentru cartea "Prințul Mareelor", a murit vineri la vârsta de 70 de ani, la domiciliul său din Beaufort, în Carolina de Sud, informează ziarul local Beaufort Gazette, citat de AFP.

Conroy, a cărui operă de succes este inspirată din copilăria plină de abuzuri a sudului SUA, anunțase la mijlocul lunii februarie că suferă de cancer de pancreas.

Pentru romanul său "Marele Santini" (The Great Santini, 1976), el s-a inspirat din povestea propriei sale familii cu un tată, fost pilot de vânătoare, autoritar și brutal. În 2013, Conroy a povestit despre reconcilierea cu tatăl său deja în vârstă, în romanul "The Death of Santini: The Story of a Father and His Son".

Numeroase romane ale sale au fost ecranizate mai ales "Prințul Mareelor" (The Prince of Tides, 1986), care prezintă povestea unui bărbat care se îndrăgostește de psihanalista surorii sale sinucigașe.
 

Lansat în 1991, filmul cu Nick Nolte și Barbra Streisand în rolurile principale, a fost nominalizat la 7 premii Oscar.

Romanele lui Conroy, inclusiv o carte de bucate, figurează în mod regulat pe lista best-sellers a ziarului The New York Times, încheie AFP.

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close