Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cardinal catolic: Europa va fi cucerită de musulmani

Cardinal catolic: Europa va fi cucerită de musulmani

Cardinal catolic: Europa va fi cucerită de musulmani
Sursa foto: Miloslav Vlk
07 Ian 2010   •   09:17

Un cardinal catolic consideră că europenii nu se pot decât autoacuza pentru că au permis islamului "să cucerească " continentul. Cardinalul ceh Miloslav Vlk, arhiepiscopul din Praga, declara că musulmanii au fost bine plasaţi pentru a umple vidul spiritual "creat pe măsură ce europenii golesc sistematic conţinutul creştin din vieţilor lor. Europenii vor plăti scump pentru că au părăsit fundaţiile spirituale?.
"Musulmanii au cu siguranţă multe motive pentru a veni aici. Au de asemenea unul religios- să aducă valorile spirituale ale credinţei în Dumnezeu în mediul pâgân al Europeni, stilului ateu de viaţă. Dacă creştinii nu se trezesc, viaţa va fi islamizată şi creştinătatea nu va avea puterea să îşi imprime caracterul asupra vieţii poporului, pentru a nu mai vorbi de societate", declara cardianul.
Acesta a făcut declaraţiile în cadrul unui interviu ce marchează pensionarea sa după ce a petrecut 19 ani al lider al Bisericii Cehe.
El a precizat că nu învinovăţeşte musulmanii pentru criză, deoarece europenii au provocat-o singuri prin schimbarea culturii creştine pentru un secularism agresiv ce a îmbrăţişat ateismul.
"Europa a negat rădăcinile creştine din care s-a ridicat şi care i-ar putea da putere să ţină la distanţă pericolul de a fi cucerită de musulmani, ceea ce se şi întămplă treptat", arăta cardinalul.
"La sfârşitul Evului Mediu şi începutul erei moderne, islamul a eşuat să cucerească Europa cu arme. Creştinii i-au bătut atunci. Azi, când lupta se duce cu arme spirituale de care Europa duce lipsită, iar musulmanii sunt puternic înarmaţi, căderea Europei este la orizont."
Anul trecut, cardinalul Jose Policarpo, Patriarhul Lisabonei, a avertizat femeile catolice să nu se mărite cu musulmani.s
În timp ce cardinalul italian Giacomo Biffi cerea guvernul să accepte mai degrabă imigranţi catolici decât musulmani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close