Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dacia, vânzări-record datorită Nadiei Comăneci. Cum i-a „înnebunit” sportiva pe canadieni, în plină epocă ceaușistă

Dacia, vânzări-record datorită Nadiei Comăneci. Cum i-a „înnebunit” sportiva pe canadieni, în plină epocă ceaușistă

Dacia, vânzări-record datorită Nadiei Comăneci. Cum i-a „înnebunit” sportiva pe canadieni, în plină epocă ceaușistă
30 Aug 2016   •   17:21

Nadia Comăneci a reuşit, în 1983, în plină epocă ceauşistă, să facă cea mai bună reclamă autoturismelor Dacia pe piaţa din Canada, una dominată de branduri uriaşe, şi să aducă vânzări-record pentru maşina românească. Un discurs de doar câteva minute al fostei mare gimnaste, ţinut în faţa presei canadiene în care au fost strecurate şi diverse „inflorituri” despre Dacia şi despre lotul olimpic de gimnastică al României.

Victor Jigman, economistul care în plină perioadă comunistă a pus în aplicare un concept de bază al capitalismului, fost director la Auto-Dacia, Întreprindere de Comerţ Exterior, a declarat într-un interviu pentru adevarul.ro:

„Era un curaj extrem de mare al românilor să intre pe o astfel de piaţă, mai ales că Dacia nu se compara, din punct de vedere al calităţii, cu mărcile deja consacrate. Am profitat de faptul că, la nivel guvernamental fusese promovată ideea de a avea societăţi mixte în străinătate, prin care să fie vândute produse româneşti. O idee pe care Ceauşescu a avut-o după ce a vizitat Statele Unite ale Americii şi începuse să aibă o deschidere mai mare pentru ce se întâmpla pe plan extern. Sigur că profesioniştii din comerţul exterior al României au spus «da» acestei idei, de a vinde maşinile noastre în Canada. Nici nu puteai să zici nu. Aveam, aşadar, de promovat Dacia pe piaţa canadiană. Am început să mă interesez cum am putea să avem un impact mare atunci când prezentăm cele trei - patru maşini pe care le aveam într-un garaj ce funcţiona pe post de showroom. Aşa am ajuns la Nadia”, mai spune Victor Jigman.

Citiți mai mult pe adevarul.ro.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dacia vanzari Dacia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close