Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţia de pictură „Jurnal de călătorie”, autor Anamirela Anghel la Muzeul Satului, între 5 - 30 august

Expoziţia de pictură „Jurnal de călătorie”, autor Anamirela Anghel la Muzeul Satului, între 5 - 30 august

Expoziţia de pictură „Jurnal de călătorie”, autor Anamirela Anghel la Muzeul Satului, între 5 - 30 august
29 Iul 2015   •   15:23

 Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită miercuri, 5 august 2015, ora 17.30, în foaierul H.H. Stahl, la vernisajul expoziţiei de pictură Jurnal de călătorie, autor Anamirela Anghel.

Născută în Bucureşti, Anamirela Anghel este de formaţie inginer, absolventă a Institutul de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Maşini şi Utilaje, promoţia 1993. Deşi a optat pentru cariera de inginer, urmând traiectoria părinţilor, s-a înscris în paralel la Şcoala Populară de Artă Bucureşti, Secţia de Grafică şi Acuarelă, pe care a urmat-o în perioada
1990 - 1993.

Dornică de o permanentă cunoaştere, în perioada 1997 – 1999 Anamirela Anghel a urmat cursurile Universităţii din Jyvaskyla, Finlanda, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Secţia de Limbă Finlandeză şi Secţia de Grafică-Design. Revenind în România în 2005, a lucrat ca translator la Imobilux SRL, Bucureşti şi tot în acel an a creat un Atelier Personal de Grafică în Bucureşti.

Atrasă dintotdeauna de artă, s-a focalizat pe grafica de şevalet, dar şi pe grafica de design publicitar. De aproximativ doi ani a descoperit culorile şi astfel cercul căutărilor sale s-a închis şi s-a regăsit total prin pictură.
Din anul 2013 a devenit membră a Uniunii Artiştilor Plastici.

În lucrările sale, artista Anamirela Anghel abordează o tematică de tip
clasic: peisaj, natură statică, flori, portrete, compoziţie, folosind o cromatică îndrăzneaţă, culori precise, pline de contrast şi o grafică evidentă, cu o claritate a expresiei si a imaginii transmise.

Anamirela Anghel se face cunoscută prin expoziţii personale şi colective deschise în Bucureşti, dar şi în alte oraşe ale ţării.

Expoziţia „Jurnal de călătorie” cuprinde 70 de lucrări şi este o hartă a sufletului, o expresie plastică a sentimentelor artistei. Prin lucrările expuse, artista ne introduce într-un univers deosebit, plin de lumină şi culoare, prin care ne însufleţeşte cu sentimentele sale de bucurie şi optimism, izolându-ne de tumultul vieţii cotidiene.

×
Subiecte în articol: Muzeul Satului
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close