Antena 3 CNN Actualitate Cultură Opere ale lui Pablo Picasso, în valoare de 60 de milioane de dolari, descoperite în Franţa

Opere ale lui Pablo Picasso, în valoare de 60 de milioane de dolari, descoperite în Franţa

Opere ale lui Pablo Picasso, în valoare de 60 de milioane de dolari, descoperite în Franţa
Sursa foto: Foto: picasso.com
29 Noi 2010   •   12:08

Nu mai puţin de 271 de lucrări necunoscute ale lui Pablo Picasso, printre care tablouri, desene şi schiţe, au fost descoperite în Franţa, pe Coasta de Azur. Valoarea estimată a operelor se ridică la 60 de milioane de dolari, informează AFP.

Obiectele au fost prezentate autorităţilor franceze de un cuplu de septuageneri de pe Coasta de Azur. Oamenii doreau să obţină certificatele de autenticitate din partea lui Claude Picasso, fiul şi, totodată, unul dintre moştenitorii celebrului pictor spaniol.

Printre lucrările descoperite se numără nouă colaje cubiste, a căror valoare a fost estimată la 40 de milioane de euro, o acuarelă din perioada albastră a pictorului, guaşe, litografii şi portrete ale primei sale soţii Olga, informează publicaţia franceză Libération.

Pierre Le Guennec, un fost electrician, acum în vârstă de 71 de ani, a lucrat în locuinţa artistului în 1973, anul în care Picasso a decedat. El a instalat sisteme de alarmă în mai multe reşedinţe ale pictorului, în special în vila California din Cannes, unde au fost depozitate multe dintre caietele cu desene şi schiţe ale artistului.

Deşi bătrânul susţine că lucrările i-au fost oferite de Picasso, moştenitorii şi experţii în artă însărcinaţi cu autentificarea lucrărilor au decis să depună plângere în justiţie pentru furt şi ascunderea unor opere de artă. Pe 5 octombrie, operele au fost confiscate şi electricianul francez a fost arestat.

Fiul lui Pablo Picasso, Claude Picasso, a exclus posibilitatea ca tatăl său să fi donat o cantitate atât de mare de desene: "El nu a făcut niciodată acest lucru, iar această ipoteză nu e plauzibilă”.

 

 

×
Subiecte în articol: Pablo Picasso Franta
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close