Antena 3 CNN Actualitate Cultură Reîncep negocierile pentru Cumințenia Pământului. Opera lui Brâncuși, ținută la subsolul Muzeului de Artă

Reîncep negocierile pentru Cumințenia Pământului. Opera lui Brâncuși, ținută la subsolul Muzeului de Artă

Reîncep negocierile pentru Cumințenia Pământului. Opera lui Brâncuși, ținută la subsolul Muzeului de Artă
05 Oct 2017   •   14:22

Statul român a reînceput negocierile cu proprietarii sculpturii Cuminţenia Pâmântului. Şi asta după ce, anul trecut, Guvernul României a eşuat în încercarea de a aduna cele 11 milioane de euro pentru a cumpăra lucrarea lui Constantin Brâncuşi.

Executivul promisese că va da el, din visteria statului, 5 milioane de euro, iar restul de 6 trebuiau strânşi prin colectă publică. Dar cum planul a eşuat, opera a rămas în continuare la proprietari.

Între timp, Cuminţenia Pământului zace în subsolurile Muzeului de Artă pentru că instituţia nu are bani pentru asigurarea ei şi deci nu o poate expune public.

„În acest moment există un impas cu privire la încheierea contractului de vânzare - cumpărare, iar pentru deblocarea acestui impas, s-a propus numirea a doi experți care să realizeze o evaluare a operei, conform standardelor internaționale. Acea evaluare despre care se tot vorbește, din anul 2014, realizată de Ministerul Culturii, a fost o evaluare nelegală, pentru că nu a fost realizată de experți care să aibă atestat în domeniul evaluării”, a declarat Bogdan Grabowski.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close