Antena 3 CNN Actualitate Cultură Una dintre cele mai apreciate artiste din România a încetat din viață

Una dintre cele mai apreciate artiste din România a încetat din viață

Una dintre cele mai apreciate artiste din România a încetat din viață
Sursa foto: foto: pixabay.com
18 Iul 2016   •   22:02

Pictoriţa Margareta Wechsler Dinu, cunoscută celor apropiaţi ca Medi Dinu, a încetat din viaţă. Longeviva artistă, care a trăit până la vârsta de 107 ani, s-a dedicat artei până la final, ea vernisând ultima expoziţie – Vârstele Tinereţii – în cadrul unui eveniment aniversar organizat pe data de 8 martie a.c. , se precizează într-un comunicat primit la redacţie de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, potrivit romanialibera.ro.

sursa foto: romanialibera.ro

Născută pe 22 decembrie 1908 la Brezoi, județul Vâlcea, artista a fost studentă la Şcoala de Belle Arte, avându-i ca profesori pe Alexandru Steriadi şi Ipolit Strâmbu. Un atelier de pictură organizat la Balcic, în 1934, avea să îi ofere teme ale unei viitoare expoziţii, care redau peisaje din paradisul de la malul Mării Negre.

Tot aici, intră în contact cu mari nume ale picturii româneşti, precum Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Lucian Grigorescu. În cadrul evenimentului organizat pe data de 8 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor, artista Medi Dinu a primit placheta de onoare din partea Primăriei Sectorului 3, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia remarcabilă pe care a avut-o la dezvoltarea artei şi culturii naţionale, precum şi a patrimoniului artistic universal.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close