Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vești de ultimă oră despre starea lui Sebastian Papaiani

Vești de ultimă oră despre starea lui Sebastian Papaiani

Vești de ultimă oră despre starea lui Sebastian Papaiani
16 Iun 2016   •   15:16

Veşti triste pentru admiratorii maestrului Sebastian Papaiani! Actorul de 79 de ani are programate, în septembrie, cinci reprezentaţii cu piesa „Amadeus”, însă medicii susţin că stresul în mijlocul recuperării i-ar putea fi fatal. Mai mult, din cauza complicaţiilor apărute după accidentul vascular cerebral, starea lui e în continuare imprevizibilă, scrie ziarulring.ro.

Soţia actorului, Marcela, îl veghează non-stop la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde e internat din 23 mai, iar prietenii apropiaţi îl vizitează săptămânal. Din păcate, toţi cei care l-au văzut sau au vorbit cu familia lui Sebastian Papaiani susţin că starea lui nu e cea mai bună. Potrivit apropiaţilor, actorului i-a paralizat piciorul stâng şi are ceva probleme de vorbire. În aceste condiţii, medicii n-au estimat încă niciun termen pentru externare.

„Stofa vasculară e, inevitabil, afectată”

Doctorul Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgenţă şi toxicologie la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan”, din Iaşi, susţine că evoluţia lui Sebastian Papaiani e imprevizibilă: „Iniţial s-a spus că e vorba de un accident vascular cerebral (AVC) minor şi că nu sunt probleme majore. Se pare totuşi că lucrurile sunt mult mai avansate dacă pacientul are dificultăţi de comunicare şi presupun că nu vorbeşte. Se adaugă un trecut patologic suficient de complicat şi faptul că la vârsta aceasta onorabilă stofa vasculară e inevitabil afectată de ateroscleroză. Aşadar, oricâte tratamente i s-ar administra, aceste disfuncţionalităţi se menţin şi capacitatea de recuperare e destul de redusă”.

×
Subiecte în articol: Sebastian Papaiani actor teatru film
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close