Antena 3 CNN Actualitate Cultură Viaţa unui cuplu de actori nevăzători din România. Iubirea nu e oarbă

Viaţa unui cuplu de actori nevăzători din România. Iubirea nu e oarbă

Viaţa unui cuplu de actori nevăzători din România. Iubirea nu e oarbă
30 Ian 2016   •   16:22
Liliana şi Jean Bratosin (60 de ani) sunt parteneri şi pe scenă, şi în viaţa reală. Cei doi brăileni, soţ şi soţie, s-au cunoscut acum patru ani şi s-au căsătorit la doi ani distanţă. Amândoi au fost loviţi de soartă, însă au reuşit să meargă cu demnitate înainte, scrie adevarul.ro.

Jean a rămas fără vedere în urma unei operaţii de dezlipire de retină la ochiul drept şi glaucom la ochiul stâng. Toate acestea de la miopia mare pe care deja o avea. La prima operaţie totul a decurs normal, însă la a doua, lumina s-a stins pentru totdeauna. Au urmat încă şapte operaţii, însă nicio şansă ca Jean să îşi recapete vederea.

„La a doua operaţie, medicii au spus că, din punct de vedere tehnic, operaţia a reuşit. Asta scrie în toate actele. Ce înseamnă asta nu îmi dau seama. Ştiţi cum e, operaţia a reuşit, pacientul e mort. Am vrut să plec la Bruxelles şi îmi trebuia un referat pentru formularul E112. Am fost la un medic din Brăila să mă ajute cu acel formular, însă mi-a spus să nu mai încerc nimic, pentru că am cicatrice pe ambii ochi şi nu se mai poate face nimic. Nu am încercat să fac sesizări sau plângeri împotriva medicului care m-a operat. M-am resemnat, asta este“, povesteşte Jean Bratosin.

Mai multe, pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: nevazatori
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close