Antena 3 CNN Actualitate Cum îi dau tehnocraţii puteri uriaşe şefei DNA Laura Codruţa Kovesi

Cum îi dau tehnocraţii puteri uriaşe şefei DNA Laura Codruţa Kovesi

Cum îi dau tehnocraţii puteri uriaşe şefei DNA Laura Codruţa Kovesi
30 Noi 2016   •   17:20

DNA şi DIICOT ar putea fi defiinţate în următorii ani, iar în locul lor ar putea să apară o structură nouă care să se ocupe şi de anticorupţie şi de structurile mafiote. Este anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Raluca Prună. Potrivit acesteia, la momentul actual atât DNA cât şi DIICOT au structuri identice, dar atribuţii diferite. Asta s-a întâmplat datorită unei ordonanţe de urgenţă adoptate la mijlocul acestei luni prin care s-au optimizat managementul, structura şi organizarea DIICOT. 

„Am făcut, instituţional vorbind, din DIICOT exact ceea ce este și DNA. Am făcut asta în considerarea unei viziuni mai largi întrucât este de presupus ca în 10 ani, nu știu, într-un orizont de timp pe termen lung de fapt ca aceste structuri specializate probabil ca vor fi reunite în una singura, nu știu, rămâne de văzut cum evoluează societatea românească. Un tip de parchet anti mafia care se ocupa și de corupţie și de crimă organizată, este un orizont pe un termen foarte lung”, a declarat Prună la Adevărul.

Ministrul Justiţiei susţine că la DNA nu s-a făcut un concurs pentru ocuparea postului de procuror-şef, aşa cum s-a întâmplat la Parchetul General, pentru că nimeni nu ar fi putut să o bată pe Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Prună recunoaşte că, în cazul unui concurs de procuror-şef al DNA, toţi în afară de Kovesi ar fi fost nişte simpli figuranţi. Un astfel de demers ar urma să aibă loc doar dacă actuala şefă a DNA ar decide să nu mai candideze şi va trebui găsit un om care să aducă rezultate cel puţin comparabile cu ale lui Kovesi, spune Prună. 

„La DNA, unde am, în ciuda unor voci care se întreabau de ce reinvestesc și nu facem totuși un concurs măcar așa de forma, s-a spus chiar din partea unor persoane care sunt formatori de opinie. doamna Kovesi e bună, dar măcar așa de formă să facem un concurs. Nu cred că se înscria foarte multă lume și cei care s-ar fi înschis ştiau că sunt figuranţi, doamna Kovesi este singurul câştigător posibil”. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close