Antena 3 CNN Actualitate Cum poți să cumperi un brad de Crăciun, fără să te simți vinovat pentru tăierea lui

Cum poți să cumperi un brad de Crăciun, fără să te simți vinovat pentru tăierea lui

Cum poți să cumperi un brad de Crăciun, fără să te simți vinovat pentru tăierea lui
Sursa foto: Foto:MARIE JEANNE Iliescu/freeimages.com
26 Noi 2015   •   10:01

Ajutoarele lui Moș Crăciun au început să cutreiere țara în lung și-n lat. Anul acesta vor să taie brazii cu crengile mai rare, care nu se dezvoltă, și să curețe astfel pădurile. Cei mai scumpi pomi, care au in jur de 3 metri în înalțime, vor ajunge în piete cu prețul de 38 de lei.

Pădurarii din toată țara lucrează de zor. Mai e doar o lună până la Crăciun, așa că brazii trebuie să ajungă în timp util în magazine și piețe. In Mures cei 200 de brazi care vor fi scosi la vânzare au fost aleși dintre cei mai putin bogați ori care stăteau înghesuiți.

"Directia Silvica Mures comercializeaza pomi de Craciun, brad, rezultat prin degajari, curațiri executate în această toamnă. Nu corespund celor de pe piața din culturile speciale, acest fapt se reflecta și în pretul de vânzare", spune Florin Marian, inginer silvic .

"Cu aceasta ocazie facem curatenie in păduri și ca beneficiarii să fie cetatenii acestui judet", spune și Mihai Lesan, Directia Silvica Maramures.

Și in padurile din judetul Cluj a inceput deja operatiunea de toaletare a padurilor. Ce-i drept nu vor fi atat de spectaculosi ca si cei din import, insa cu siguranta preturile ii vor atrage pe cumparatori.
Continuarea pe stirileprotv.ro.



×
Subiecte în articol: brad de Craciun
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close