Antena 3 CNN Actualitate Cum recunoști legumele românești din piețe. Ponturi prețioase de la un specialist

Cum recunoști legumele românești din piețe. Ponturi prețioase de la un specialist

Cum recunoști legumele românești din piețe. Ponturi prețioase de la un specialist
Sursa foto: foto: pixabay.com
05 Mai 2016   •   13:44

Legumele românești, obținute din semințe de soiuri românești, sunt foarte apreciate, însă puternic concurate pe piață de legumele de import. Câteva trucuri pot ajuta cumpărătorii să identifice producătorii agricoli autentici și roșiile, ardeii sau castraveții românești care păstrează gustul de odinioară, scrie agrointel.ro.

Președintele Asociației Producătorilor de Legume, fermierul Gheorghe Vlad a dezvăluit, în prima ediție a emisiunii ”Cultivat în România” (RTV), cum pot fi recunoscute legumele produse după tehnici tradiționale de producătorii autohtoni. El spune că deși nu forma dă gustul gustul și calitatea, ea este un indiciu.

Ardeiul românesc sau roșia românească sunt, de regulă, neuniforme. ”Nu sunt ca cele din import, de parcă ar fi trase prin inel sau lucrate la strung. Sunt mai neuniforme ca aspect.

Referitor la roșii, cele de soi vechi nu au forme cilindrice, iar un element important este semn clar că tomata are gust și dulceață. ”Mulți fug de capacul galben care, de fapt, sesizează zaharurile din fruct. De aceea, dacă acesta este foarte greu de sesizat, spunem că roșia aceea nu are gust. Roșiile care sunt hibride se coc până în dreptul codiției și nu mai păstrează zaharuri. Capacul galben la o tomată nu trebuie privit ca un dezavantaj când se cumpără roșia. Aceasta oricum se taie atunci când se consumă și el poate fi îndepărtat”, a explicat Gheorghe Vlad.

Fermierul are un sfat practic și pentru cei care își doresc să cumpere legume din piață: să nu se lase păcăliți. Astfel, Vlad spune că doar un procent mic de legumicultori pot fi întâlniți în piețele din marile orașe și asta dintr-un motiv simplu: agricultorii nu au timp să și producă, să și vândă marfa. Mai mult, chiar și cei care vând la marginea drumului și pretind că valorifică legume de la ei din curte, pot fi prinși cu minciuna.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close